Низка великих медіа США закликали Байдена і Трампа провести передвиборчі дебати

Джозеф Байден, саміт НАТО

Про це пише ABC News.

Окрім ABC News, лист підписали CBS News, CNN, NBCUniversal News Group та FOX News Media, а також The Associated Press, C-SPAN, NewsNation, Noticias Univision, NPR, PBS NewsHour та USA TODAY.

«З огляду на те, що контури загальних виборів 2024 року вже чітко окреслилися, ми — національні новинні організації, що підписалися нижче, — закликаємо ймовірних кандидатів у президенти публічно взяти на себе зобовʼязання взяти участь у загальних передвиборчих дебатах перед листопадовими виборами», — йдеться у листі.

Як зазначає ABC News, рішення щодо звернення ухвалили через те, що традиція американської виборчої кампанії — практика дебатів — «зустріла невизначеність» з боку як Байдена, так і Трампа.

Трамп, який пропустив усі четверо дебатів на праймеріз 2024 року, закликав Байдена взяти участь у трьох загальних дебатах, запланованих на цю осінь.

Водночас у ЗМІ додають, що кампанія Байдена висловила занепокоєння організацією цих дебатів Комісією з президентських дебатів, сигналізуючи, що позапартійна група, яка спонсорує ці заходи з 1980-х років, не впевнена у своїй здатності організувати «чесні» дебати з Трампом.

Сам Байден здебільшого уникав публічних коментарів щодо участі в дебатах з Трампом. У березні відповідаючи на запитання журналістів, чи буде він брати участь у дебатах, він сказав: «Це залежить від того, як він (Трамп, — ред.) поводитиметься».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>