Європарламент закликав не визнавати легітимними «вибори» Путіна

Про це йдеться на сайті Європарламенту.

У резолюції євродепутати називають президентські «вибори» РФ, проведені 15-17 березня, «фарсом». Вони закликали міжнародну спільноту й держав-членів ЄС не визнавати їх легітимними, адже їх проводили «на незаконно окупованих територіях України та в Росії, це не було ні вільно, ні справедливо».

У тексті наголошується: «Фарсова вистава російської влади мала єдину мету — створити видимість виборчої легітимності для Володимира Путіна, його політики безжальних внутрішніх репресій і, насамперед, для загарбницької війни проти України».

Також у документі депутати Європейського парламенту висловили жаль через те, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан привітав Путіна з його «переобранням», відступивши від позиції ЄС.

Водночас Європарламент закликав ЄС обмежити відносини з РФ, що стосуються регіональної безпеки, гуманітарних цілей чи прав людини, зокрема — обміну полонених, звільнення політв’язнів та повернення незаконно депортованих українських дітей.

«Члени Європарламенту закликають ЄС і країн-членів продовжувати активно підтримувати незалежні організації російського громадянського суспільства, незалежні медіа й правозахисників та активно взаємодіяти з російською демократичною опозицією і пропонувати їй підтримку», — підсумували в документі.

Резолюцію підтримали 493 голосами, коли 11 євродепутатів проголосували проти, а 18 — утримались.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>