Колишню Арку Дружби народів у Києві не демонтуватимуть, простір біля неї отримає нову концепцію, — КМДА

Про це інформує КМДА, посилаючись на Департамент культури.

«У столиці не демонтуватимуть одну з візитівок міста – арку «Свободи українського народу», її сенс переосмислено. А простір біля неї отримає нову концепцію», — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що витрата значних коштів з міського бюджету на демонтаж Арки Свободи українського народу наразі — не найнагальніше питання, оскільки місто під час воєнного стану насамперед спрямовує кошти на допомогу Збройним Силам України, безперебійне функціонування бюджетної сфери та вирішення життєво важливих потреб киян.

Разом з тим, у КМДА зазначили, що наразі у Києві триває фінальна стадія декомунізації та дерусифікації. Фахівці вже сформували перелік 297 пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією і культурою Росії та СРСР, які рекомендують усунути або перемістити. Серед них 95 пам’ятників і понад 200 пам’ятних знаків та елементів оздоблення.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>