Росіяни мали на меті захопити Печенізьке водосховище, яке живить водою Харків

Про це він сказав в етері телеканалу «Еспресо».

«Те, що росіянам вдалося на Харківщині до цього часу пройти вглиб нашої території десь на відстань до 3-5 км є спробою тактичного рівня виконання завдання. Росіяни мали завдання на півночі Харківщині просочитися малими групами й закріпитися до підходу основних сил, щоб створити ряд плацдармів. Їхнім завданням було вийти на відстань вогневого ураження в район Харкова й в перспективі охоплювати місто з флангів. Оскільки російського контингенту не вистачає на Харківщині, щоб в лоб атакувати Харків», — пояснив Тимочко.

За словами голови Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, ціллю росіян було Оскільське водосховище з розрахунком взяти під контроль і канал Сіверський Донець, який живіть водою агломерацію Краматорськ — Слов’янськ.  А потім намагатися просуватися до Печенізького водосховища, щоб взяти під контроль постачання води у Харків.

«Тобто проглядалася ситуація, що росіяни хотіли створити певні підриви чи певні екологічні катастрофи. Також стояло завдання посіяти масштабну паніку в українському суспільстві», — додав Тимочко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>