Служба нацбезпеки Вірменії заявила про викриття спроби держперевороту за участі РФ

Про це пише News.am.

«У результаті проведених слідчих дій, у тому числі близько трьох десятків обшуків та допитів, отримано достатньо фактичних даних про те, що громадяни Вірменії та колишні мешканці Нагірного Карабаху вели підготовку до узурпації влади», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, фігурантів протягом 2024 року вербувала група людей з метою захоплення влади у Вірменії за щомісячну оплату в близько 200 тис. російських рублів.

Це робили під приводом «тримісячних зборів» у РФ та «ознайомлення з новими видами важкої зброї», а потім несення бойового чергування після повернення у Вірменію.

У спецслужбі кажуть, що після попередньої перевірки завербованих завезли до Росії для навчання на військовій базі «Арбат», де нібито проводили заняття з ведення бою в закритому приміщенні.

Крім того, їм повідомили, що метою навчань є повернутися до Вірменії та усунути чинну владу. Деякі з завербованих виступили проти захоплення влади у Вірменії та повернулися додому.

«За вчинення зазначеного діяння порушено кримінальне переслідування щодо сімох осіб. Трьох затримано, щодо чотирьох оголошено розшук», — додали у Службі нацбезпеки Вірменії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>