Наша мета — завершення війни та збереження незалежності України, — Байден

Про це він заявив під час виступу на 79-й сесії Генасамблеї ООН.

«Кожен з вас зробив обіцянку відповідно до статуту ООН щодо того, щоб відстоювати мир та боротись проти агресії. Ми зараз говоримо в контексті російської агресії проти України. Віцепрезидент Камала Гарріс і я розуміли, що це за агресивна війна, та як ми мали допомагати Україні. Ми надавали Україні різну допомогу. Наші партнери та союзники по НАТО у складі понад 50 країн разом скоординували свої зусилля, щоб допомогти Україні. Найважливіше в цьому те, що український народ піднявся на боротьбу проти агресії. Сьогодні ми маємо спільну мету для того, щоб ця війна звершилась, а Україна не втратила свою незалежність. Також ми підкреслюємо, що НАТО стало ще сильнішим й здобуло двох нових членів», — зауважив Байден.

Президент США ще раз наголосив, що перемога України у війні забезпечить довготривалий та справедливий мир.

«Світ має зробити вибір. Підтримка України важлива. Ми маємо робити все можливе, щоб агресія не повторилась. Тому ми мусимо бути солідарними з Україною. Це потрібно для того, щоб Україна своєю перемогою у цій війні забезпечила довготривалий та справедливий мир», — додав він.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>