Білий дім розкритикував Трампа за «безглузду антисемітську риторику»

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що євреї, які голосують за демократів, «ненавидять Ізраїль» і «ненавидять свою релігію». У Білому домі назвали це «мерзенною та безглуздою антисемітською риторикою».

Про це повідомляє The Guardian.

Під час інтерв’ю Трампа запитали про посилення критики з боку демократів військових дій Ізраїлю в Газі, в результаті яких загинули понад 30 000 палестинців.

«Я думаю, що вони ненавидять Ізраїль. І Демократична партія ненавидить Ізраїль», – сказав Трамп.

Він додав: «Будь-який єврей, який голосує за демократів, ненавидить свою релігію. Вони ненавидять усе, що стосується Ізраїлю, і їм повинно бути соромно за себе, тому що Ізраїль буде знищений».

У своїй заяві речник Білого дому Ендрю Бейтс сказав: «Президент Байден твердо тримається своєї позиції, коли справа доходить до мерзенної та безглуздої антисемітської риторики. Оскільки антисемітські злочини та акти ненависті зросли в усьому світі – серед них найбільш смертоносний напад, скоєний проти єврейського народу з часів Голокосту – лідери зобов’язані називати ненависть тим, чим вона є, і об’єднати американців проти неї».

Бейтс згадав мітинг білих націоналістів у 2017 році в Шарлоттсвіллі, штат Вірджинія, після якого Трамп заявив, що обидві сторони протистояння «дуже хороші люди».

«Як сказав президент Байден, він отримав мотивацію балотуватися в президенти, коли побачив, як неонацисти у Шарлоттсвіллі вигукують «ту саму антисемітську жовч, яку чули в Німеччині в 1930-х роках», – сказав Бейтс.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>