Столтенберг: КНР не може без наслідків продовжувати підтримувати РФ у її війні проти України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг знову закликав КНР припинити підтримувати РФ в її незаконній військовій агресії проти України, пригрозивши наслідками для Пекіна.

«Я закликаю Китай припинити підтримувати російську незаконну війну. Китай не може продовжувати розпалювати найбільший воєнний конфлікт у Європі без того, щоб не було наслідків для інтересів і репутації Пекіна», — заявив він у п’ятницю в Осло на спільній із прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре (Jonas Gahr Støre) пресконференції в межах візиту до Норвегії.

Столтенберг констатував, що війна, яку РФ веде проти України, демонструє, що «наша безпека — не регіональна, але глобальна».

«Іран і Північна Корея надають дрони, амуніцію, а Китай став вирішальним сусідом російської війни проти України за допомогою свого безмежного партнерства і підтримки російської військової промисловості», — деталізував генсек НАТО.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>